27 Temmuz 2010 Salı

Suzana

O bir Isvicreli.
Temi ailesinin en eski uyelerinden.
Cocuklar ona bayilir kimse pesinden ayrilmaz, Suzana'nin fanlarindan kendine ayiracak bir dakikasi yoktur. Suzana oraya Suzana buraya. Herkes ona bir seyler anlatmaya calisir, o herkesi dinler, guler de guler, kimi zaman kahkahalara bogulur. Gurcuce bilir, hem de oyle kulaktan dolma falan degil; Berlin'deki bir Gurcu dil hocasindan rica etmistir, her gun universitedeki dersine girmistir. Gurcuceyi grameriyle adamakili ogrenmistir.



Bir "community" ye yardim etme fikri gecmistir aklindan savastan sonra, sorup sorusturmus, Temi'yi bulmustur. Bir gelmis, iki gelmis sonra Gurculerin ruhu kendininkine karismistir, cocuklarin gulusleri ruyasina girer olmustur.
Ama Suzana'nin icine Temi'ye yerlesip onlara ek masraf cikarmak sinmez, karar verir yilda bir kac ayini burada gecirecektir, diger zamanlardaysa calisip Temi'ye maddi anlamda yardim edecektir.
Ha bu arada soylemeyi unuttum, Suzana, Berlin'de yasayan bir tiyatro sanatcisi. Suzana'nin Temi'deki herkesin oldugu gibi benim de kalbimde kocaman bir yeri var simdi.

foto- Suzana, Seda, Marii

Hiç yorum yok: