15 Temmuz 2010 Perşembe

Pazar Alisverisi ve Mateo'nun Dogum Gunu







Bugun Nato, ben, ingiliz gonulluler Miriam ve kardesi Ed haftalik alisverise ciktik; bir minibus dolusu yiyecek aldik neredeyse, eh doyurulacak onlarca bogaz var...

Pazardaki meyve ve sebzeler Turkiye'dekilerle cok benzesiyor, ek olarak onlarca mum satiliyor, kilisede yakilan cinsinden. Ilgimi ceken bir baska seyse gurcu usulu baliklari taze tutma yontemi: baliklari koyduklari kucuk havuzun icine suyun devir daimini saglayan bir aparat yerlestirmisler, boylece baliklar surekli olumle yasam arasindaki o ince cizgide kaliyorlar. Belki taze kalmayi basariyorlardir ama ben kendi adima hallerine uzuldum.





Haftalik alisverisimizi tamamladiktan sonra aksamki dogum gunu partisi icin hazirliklara basladik; hani herseye yetenege olan sansli insanlar vardir ya, hah iste onlardan biri de Nato. Tum Temi'ye yetecek buyuklukte bir pasta hazirlayacagini soylediginde gozlerimi saskinliktan kocaman acip Nato'ya bakmistim ama Nato bir blendiri benim digerini Miriam'in eline verdi ve planini hemencecik uygulamaya gecirdi. Pasta yapmak soyle dursun, ustune bir de Mateo'nun istedigi gibi bir traktor yapip yerlestirdi.

Aksam yemeginden sonra pastayi cikardigimizda Mateo mutluluktan deliye dondu, hele bir de Nato gofretten traktoru onune koydugunda bir sevinisi var ki, gulumseyisini daha da buyutmek icin parmaklarini agzinin kenarina koyup disa dogru cekiyor, oraya buraya hoplayiveriyor...

Gecenin bombasiysa zihinsel engelli cocuklarin mutfagin ortasinda sergiledikleri kafkas dansi gosterisiydi. Kendilerinden hic ama hic beklemedigim bir performansla cerkes dugunlerini aratmayacak kadar degisik figurler sergileyerek herkesi costurdular.

Mateo ve onun yasindaki Nikusa'nin sarki soyleyisini de atlamamam lazim. Daha yurumeyi bile beceremeyen veletler yogun istege dayanamadilar kapattilar gozlerini dakikalarca sakidilar, sus demesek duracaklari yoktu!

Annesi babasi tarafindan reddedilmis, dunya tatlisi Mateo'ya aile rolunu ustlenen ve ona eksiksiz bir dogum gunu yasatan Temi ailesi her turlu takdiri hak ediyor kanimca.

foto 1- Nato ve sakalari
foto 2- iste pasta takimi!
foto 3- calis babam calis
foto 4- Himm cok lezzetli !
foto 5- Mateo mutlulugun sinirlarinda
foto 6- Mateo pastanin hazirlanisini sabirsizlikla seyrederken
foto 7- Taze taze balik

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sedacim yazdigin her seyi o kadar cok begeniyorum ki.. eminim ilerinin en onemli gezi yazarlarindan olacaksin, yolun acik olsun...

Adsız dedi ki...

meraba seda. nasisin?
gordugum kadariyla mukemmel.
galiba gordugum kadariyla onumuzeki senelerde gezi rehberlerinin 1 numarali ismi olacaksin.
simdiden kutlarim
Makedonyadan slm . . .